CATalà | CAStellano
Debat: El repte de l’economia col·laborativa
El dimecres 26 d'abril a les 19h al Casal de Barri Pou de la Figuera (c/Sant Pere més Baix, núm. 70, Barcelona), us convidem a debatre sobre economia col·laborativa.

Aprofitarem la presentació del darrer llibre de la col·lecció de la XES, escrit per Matthieu Lietaert, Homo Cooperans 2.0 Por una economía colaborativa desde el cooperativismo i editat per l'editorial Icària.

Al debat participaran Jordi Estivill (membre de la comissió de Formació i Publicacions de la XES), Javier Creu ... llegir noticia
25/04/2017  |  Formació i Publicacions
2a Primavera Cooperativa de Sants #CulturaCooperativa
El proper dissabte 6 de maig a partir de les 10h, a la Plaça Bonet i Muixí ( Plaça Josep Pons) l’Associació per l’Impuls de l’Economia Cooperativa i Comunitària de Sants-Montjuic us convida a participar a la segona edició de la Primavera Cooperativa, que enguany té com a tema central la cultura cooperativa.

Des de les 10h del matí hi haurà una Fira i Mercat de Pagès on participaran una vintena de cooperatives i projectes d’economia social i solidària i un espai de joc lliure per a la mainada, dinamitzat  ... llegir noticia
25/04/2017  |  Xarxes Locals
6 de maig, acte de protesta contra les falses cooperatives
El 6 de maig a les 17h a la Plaça dels Màrtirs de Vic durem a terme un acte de protesta contra les falses cooperatives, per un treball digne i segur. És un pas més fet per la comissió de mobilització contra la precarietat, que vol denunciar les indignes condicions laborals que s'estenen cada vegada més al nostre país en el marc de sectors econòmics molt diferenciats.

Us animem a adherir-vos a la protesta mitjançant aquest llegir noticia
13/04/2017  |  Comunicació XES
Pel respecte dels DH per part de les empreses catalanes
Ens hem adherit a la carta de suport per a la creació d'un marc legislatiu pel respecte dels Drets Humans per part de les empreses catalanes a l'exterior, promoguda pel Grup de Treball d'Empresa i DH que lideren Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, i del qual forma part SETEM Catalunya, sòcia de la XES.

Es pretén aconseguir el màxim de suport social per pressionar tant al Parlament de Catalunya com al Govern de la G ... llegir noticia
11/04/2017  |  Comunicació XES
Comença la campanya de Balanç Social 2016!
Comença la campanya de Balanç Social 2016; teniu des del 4 d’abril fins al 30 de juny per sumar-vos a la construcció del mercat social. Enguany, us facilitem la Guia Tècnica per a l’Elaboració del Balanç Social, incloem un nou qüestionari de qualitat associativa, canviem els criteris per a l’obtenció del segell i us proporcionem un resum gràfic per fer visible els vostres resultats. Aquesta primavera, les organitzacions de l’economia solidària tornem a ensenyar el cor. Suma-t’hi tu també!

E ... llegir noticia
31/03/2017  |  Mercat Social XES
Impulsem l'Associació d'Economia Social de Catalunya
A la darrera assemblea de la XES es va aprovar l'ingrés de la nostra entitat a la recent creada Associació d'Economia Social de Catalunya (AESCAT), una organització que pretén aglutinar els diversos actors de l’economia social del país.

Fa mesos que vam començar a reunir-nos amb la Taula del Tercer Sector, la Confederació Empresarial del Tercer Sector, la Federació de Mutualitats de Catalunya, la Confederació de Cooperatives de Catalunya i Ens de l'Associacionisme Cultural Català per parlar d ... llegir noticia
31/03/2017  |  Comunicació XES
Els habitatges cooperatius com a eina de la comunitat
Seguim aportant informació sobre els nous models d'accés a l'habitatge, un tema que darrerament s'ha convertit en debat en alguns sectors socials.

Us deixem l'article d'Hernan Córdoba, membre de La Borda (entitat sòcia de la XES) publicat a La Directa (també sòcia!): Els habitatges cooperatius com a eina de la comunitat. I si fem el salt?

La foto és de  ... llegir noticia
30/03/2017  |  Comunicació XES
Trobada a Hongria dins del projecte europeu EMISE+
La Xarxa d'Economia Solidària, de la mà de la seva Comissió de Llibres i Formació , participa del projecte EMISE+ (European Manager in Social Economy) un programa europeu per coordinar una formació transnacional d'economia social i solidària. En el programa, a més de la XES, hi participa el Centre Ressources Arobase (Grenoble, França), el Gruppo Cooperativo CGM (Itàlia), La cité de l’autre économie (Dijon, França), REVES – European Network of Cities and Regions for Social Economy (Brusel•le ... llegir noticia
28/03/2017  |  Comissió de Formació i Llibres
Sumem dues noves sòcies!
Durant aquest mes de març hem de celebrar la incorporació de dues noves entitats sòcies, a les que volem donar la benvinguda a la xarxa i al moviment de l'economia solidària! Us animem a conèixer-les!

Coop Halal: és una societat cooperativa que subscriu i impulsa la pràctica de l'Economia i Finances Islàmiques basades en els principis de la Shari´a Islàmica a tot el món. És una plataforma que uneix a inversors/es i emprenedors/es que volen que  ... llegir noticia
28/03/2017  |  Comunicació XES
Oferta de feina: busquem tècnic/a de comunicació
La XES ofereix un lloc de treball de tècnic/a de comunicació per dur a terme la dinamització de la comissió de comunicació, la gestió de xarxes socials, la preparació de butlletins i comunicacions, la gestió dels mitjans i la representació de la comissió de comunicació davant la Permanent o altres espais de decisió.

FUNCIONS DEL LLOC DE TREBALL

Aquestes són les tasques associades al lloc de treball:

- Dinamització i representació de la comissió de comunicació.
llegir noticia
28/03/2017  |  Comunicació XES
La revolució de les butxaques
Un any més, llancem una nova campanya temàtica amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just: aquest 2017, sota el lema “La revolució de les butxaques”.

En el marc de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, continua la nostra lluita per combatre les desigualtats que genera el capitalisme i promoure un sistema econòmic i social just. Per això, et proposem revolucionar les nostres butxaques i revertir les injustícies socials i medioambient ... llegir noticia
24/03/2017  |  Comunicació XES
Comunicat sobre la modificació de la llei de cooperatives
Des de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya valorem molt negativament la modificació de la Llei de cooperatives, aprovada el passat 22 de març al Parlament, gràcies als vots de JxS, CUP, PSC i CSQP. Seguim considerant que aquest text no servirà per resoldre la problemàtica de les falses cooperatives càrnies ni de cap altre sector.

Critiquem el menyspreu que s'ha tingut pel món cooperatiu durant tot el procés de modificació de la llei: hi ha hagut poca comunicació; s'ha treballat amb un termin ... llegir noticia
24/03/2017  |  Comunicació XES
1a Escola d'Estiu Europea d'Economia Solidària
Aquest estiu s'inaugura la 1a Escola d'Estiu Europea de l'Economia Solidària, al voltant d'aquesta qüestió: "es pot promoure una agenda comú per a l'economia solidària?".

Tindrà lloc a Lisboa del 4 al 8 de setembre i hi participarà en Jordi Estivill, representant de la comissió de Formació i Publicacions de la XES. Si us hi animeu, podeu presentar les vostres candidatures fins el 20 d ... llegir noticia
21/03/2017  |  Comissió de Formació i Publicacions
Comissió de mobilització contra la precarietat
Arrel de la problemàtica sobre les falses cooperatives al nostre país, des de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya vam començar un procés de treball per mostrar la nostra solidaritat amb els i les treballadores víctimes d'unes condicions laborals precàries, per denunciar el frau que representen aquestes empreses al sector.

A banda del manifest de su ... llegir noticia
21/03/2017  |  Comunicació XES
El president del govern de Turíngia visita la XES
El passat divendres 17 de març vam rebre la visita del president del govern de l'estat alemany de Turíngia, Bodo Ramelow, per intercanviar punts de vista sobre cooperativisme. Amb motiu de la seva estada a Catalunya, el president va explicitar el seu interès a conèixer la cooperativa Som Energia i les organitzacions que treballen per fomentar l'economia solidària al nostre país, iniciatives que considera que poden servir de model per impulsar noves polítiques a Turíngia.

Diverses membres de la XES  ... llegir noticia
21/03/2017  |  Comunicació XES
Manifest contra les falses cooperatives
El Manifest contra les falses cooperatives, aprovat dissabte 11 de març a l’assemblea de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, vol mostrar la nostra solidaritat amb els i les treballadores víctimes d'unes condicions laborals precàries i denunciar el frau que representen aquestes empreses pel sector. Us convidem adherir-vos, com a entitat sòcia i persona individual.

"Davant de les deplorables condicions de treball que pateixen els treballadors i les treballadores del sector carni a la comarca d’ ... llegir noticia
16/03/2017  |  Comunicació XES
Adherides al Pacte Nacional pel Referèndum
El passat 23 de desembre, en Joan Lluís Jornet va participar com a representant de la XES a la cimera pel referèndum, ja que la nostra organització ja havia donat suport anys abans al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Ara, us anunciem que ens hem adherit formalment al Pacte Nacional pel Referèndum, per recollir el suport d'institucions, entitats, electes i particulars, de dins i de fora de Catalunya, per a la celebració d'un referè ... llegir noticia
01/03/2017  |  Relacions Externes
Participa a la propera Assemblea General Ordinària
Us informem que ja tenim lloc confirmat per la propera Assemblea General Ordinària, convocada per l'11 de març a partir de les 10:00 h. La trobada tindrà lloc a la seu del Col·lectiu Ronda, al carrer Sant Pere més alt núm 59, a Barcelona. Hi podeu arribar en metro (L1 Urquinaona) o Renfe (Arc de Triomf).

Lamentem informar-vos que per manca de disponibilitat en diferents espais associats a la XES, no es farà la tradicional calçotada post-assemblea. Això sí, començarem a treballar per a poder desenvol ... llegir noticia
28/02/2017  |  Comunicació XES
Recordes com va ser la #FESC2016?
La #FESC2017 ja està en camí però encara tenim ganes de recordar l'èxit de la V Fira d'Economia Solidària de Catalunya. Ja fa uns dies que hem publicat el reportatge de la cinquena edició de la fira (FESC2016), un document audiovisual que resumeix alguns dels millors moments de la fira i algunes de les xifres més destacades.

El vídeo està fet per la productora Claraboia. Us animem a fer-li un cop d'ull!  ... llegir noticia
28/02/2017  |  Comunicació XES
L'economia solidària creix i es renova a REAS
REAS (Red de Redes) la xarxa estatal d'economia solidària de la que formem part, ha iniciat una campanya de micromecenatge per a finançar la seva nova plataforma web. L'objectiu és aconseguir un mínim de 19.000 euros que permetin finançar la renovació de la plataforma.

La campanya estarà activa a Goteo fins divendres 7 d'abril. El portal economiasolidaria.org és un espai per a visibi ... llegir noticia
28/02/2017  |  Comunicació XES
Si es vol veure una notícia posterior a les mostrades en aquesta pàgina, podeu accedir a l'apartat infoXES.
la XES
   Comissions
   Adhesió
   Enxarxat
   Documents
   Blocs
MEMBRES
   Col·lectius
   Sectors
   Directori
   Balanç Social
ECONOMIA
   Articles
   Bibliografia
   Imatges i Vídeos
   Enllaços
PROJECTES
   Llibres
   Balanç Social
   Fira FESC
   Mercat Ecosol
NOTÍCIES
   Afegir noticia
   Alta en infoXES
   infoXES
   Baixa en infoXES
AGENDA
   Afegir esdeveniment
|    NOTA LEGAL    |    PRIVACITAT C/ Bailèn, 5 baixos - 08010 Barcelona
Telèfon: 661 508 895
>
Projecte telemàtic desenvolupat per