CATalà | CAStellano
La Xarxa d'Economia Solidària, també coneguda com la XES, es gesta en un procés iniciat a mitjans dels anys 90 entre cooperatives catalanes i brasileres. Aquest llarg procés de debat i reflexió contínua en la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i ha tingut com cites remarcables:
1a Trobada Llatinoamericana de Socioeconomia Solidària
Porto Alegre, Rio Grande do Sul a l'agost del 1998
1a Trobada Internacional de Socioeconomia Solidàra
Santa Maria, Rio Grande do Sul al juliol del 2000
Constitució de la Xarxa Global de Socioeconomia Solidària
1r Fòrum Social Mundial de Porto Alegre al gener del 2001
Amb la creació de la Xarxa Global de Socioeconomia Solidâria i amb l'impuls de la Comissió d'Intercooperació solidària de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, s'inicia un procés que ha culminat amb el Manifest (novembre 2002) de la XES i la posterior Assemblea Plenària de Constitució (febrer 2003) a la seu de la Federació.
Manifest de la XES
Acta de Constitució de la XES
Estatuts de la XES
XES - Els nostres principis
Les empreses i entitats que formem part de la XES som valuoses de cara a construir l'altre món possible en la mesura que som un laboratori on diàriament assagem noves formes de treballar, consumir i invertir, i que demostrem a tothom que vulgui veure que és possible fer empreses eficaces i, alhora, democràtiques, equitatives i sostenibles.

La Xarxa d'Economia Solidària intenta enfortir l'economia solidària des d'aquesta perspectiva transformadora. Per a ampliar sobre aquesta temàtica i conèixer-nos una mica més, us presentem el llibre que hem editat i serveix també com un directori dels membres de la XES.
Hi ha una economia que és solidària
La Xarxa d'Economia Solidària en conjunt, i cada un dels membres que la formem, sabem que les nostres experiències tenen punts febles, que els riscos tant de recloure's en la marginalitat com de ser integrades en l'economia mercantil són permanents, que no podem caure ni en el conformisme ni en el cofoisme, que hem d'estar sempre a l'aguait de no reproduir noves jerarquies i desigualtats.

Per això també la XES impulsa el balanç social, la col·lecció de llibres d'economia solidària, la intercooperació, la creació d'un mercat social i la vinculació del sector amb els moviments socials, eines estratègiques, totes elles, per desenvolupar el sector.

Certament, no es tracta pas ara de venerar l'economia solidària com la nova panacea a tots els mals actuals. L'economia solidària no es la solució, en majúscula, que ens permetrà assolir un sistema econòmic més just, democràtic i sostenible; si de cas, n'és tan sols una part que convindrà travar sòlidament amb d'altres.

Però, per tant, d'idèntica manera també podem afirmar que sense economia solidària no hi haurà tampoc solució a la catàstrofe social i ecològica a què ens està precipitant, constantment, el capitalisme desde la seva creació.
la XES
   Comissions
   Adhesió
   Enxarxat
   Documents
   Blocs
MEMBRES
   Col·lectius
   Sectors
   Directori
   Balanç Social
ECONOMIA
   Articles
   Bibliografia
   Imatges i Vídeos
   Enllaços
PROJECTES
   Llibres
   Balanç Social
   Fira FESC
   Mercat Ecosol
NOTÍCIES
   Afegir noticia
   Alta en infoXES
   infoXES
   Baixa en infoXES
AGENDA
   Afegir esdeveniment
|    NOTA LEGAL    |    PRIVACITAT C/ Bailèn, 5 baixos - 08010 Barcelona
Telèfon: 661 508 895
>
Projecte telemàtic desenvolupat per