CATalà | CAStellano
Sovint observem amb estupefacció com grans empreses que destaquen per les seves actuacions depredadores del territori i per explotar els treballadors, apareixen en els seus anuncis i altres informacions, com les campiones de la responsabilitat social.

En canvi, les cooperatives i altres empreses i entitats de l'economia solidària, que procuren oferir a la societat béns i serveis útils, s'organitzen de manera democràtica i participativa, miren de ser respectuoses amb el medi i operen des de l'honestedat i el compromís, sembla que no practiquin la responsabilitat social perquè no la comuniquen.

A la Xarxa d'Economia Solidària pensem que ja és hora de posar fi a aquesta invisibilitat. Per això, a partir del any 2008 impulsem l'elaboració de balanços socials en les entitats del sector, així com la seva agregació per crear el Balanç Social de l'economia solidària i difondre'l a la societat.

Per Balanç Social entenem un document on descrivim i mesurem les aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques, fetes per una organització al llarg d'un exercici. En altres països del món, la confecció i publicació de balanços socials, complementaris als comptables, està més estesa, tot i ser igualment minoritària.

De Balanç Social, n'hi ha de molts models. Com XES hem optat, però, per elaborar-ne un de propi amb les característiques següents:
Operatiu
Facilita el valor social generat per una entitat amb activitat.
Senzill
El poden confeccionar els mateixos membres de l'organització.
Obert
S'hi poden incorporar nous àmbits i indicadors.
Participatiu
En la realització hi participen tots els membres de l'organització.
Periòdic
Concebut per a fer-lo cada any i veure la realitat de l'organització.
Universal
S'adreça a totes les organitzacions amb activitat econòmica.
Aquest projecte de la Xarxa d'Economia Solidària disposa de la seva pròpia aplicació telemàtica, on es facilita més informació i la possibilitat de realitzar el balanç:
Web del Balanç Social
A més, es desenvolupa una campanya de comunicació anomenada ensenya el cor, fes balanç social per ampliar la informació del Balanç Social:
Bloc del Balanç Social
la XES
   Comissions
   Adhesió
   Enxarxat
   Documents
   Blocs
MEMBRES
   Col·lectius
   Sectors
   Directori
   Balanç Social
ECONOMIA
   Articles
   Bibliografia
   Imatges i Vídeos
   Enllaços
PROJECTES
   Llibres
   Balanç Social
   Fira FESC
   Mercat Ecosol
NOTÍCIES
   Afegir noticia
   Alta en infoXES
   infoXES
   Baixa en infoXES
AGENDA
   Afegir esdeveniment
|    NOTA LEGAL    |    PRIVACITAT C/ Bailèn, 5 baixos - 08010 Barcelona
Telèfon: 661 508 895
>
Projecte telemàtic desenvolupat per