CATalà | CAStellano
L'economia social i solidària la conformen multitud d'iniciatives de producció, comercialització, consum, inversió, gestió de recursos i assignació d'excedents que funcionen dia a dia sota lògiques més democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris que no pas les empreses i institucions capitalistes. Adopten la forma de cooperatives i altres empreses propietat dels productors o dels consumidors i usuaris; d'associacions dedicades al camp social, a les finances ètiques o al consum responsable; de xarxes d'intercanvi; d'horts comunitaris; de sistemes de gestió comunal; de pressupostos públics participatius; d'associacions de desenvolupament local; de treball cooperatiu per internet; etc. En definitiva, es tracta de pràctiques que compleixen tres requisits: propietat col·lectiva, gestió democràtica i responsabilitat social.

En un context de pèrdua de credibilitat de l'economia capitalista i especulativa, la Fira esdevé un instrument de primer ordre per visibilitzar totes aquestes pràctiques transformadores que, amb la seva varietat, estan arrelades des de fa temps a Catalunya. Fer que s'articulin millor entre elles -caminant cap a la creació d'un mercat social de més abast, amb la introducció d'una moneda no especulativa (el ecosol)- i que augmentin la seva incidència en el territori és l'objectiu a mitjà termini. La Fira és, per tant, un aparador de tot un seguit d'alternatives i propostes per començar a deixar enrere una economia dominant que no és capaç de satisfer les necessitats bàsiques de la població ni de redistribuir els recursos de manera racional.

Aquest projecte de la Xarxa d'Economia Solidària disposa de la seva pròpia aplicació telemàtica, on es facilita més informació:
Web de la Fira
la XES
   Comissions
   Adhesió
   Enxarxat
   Documents
   Blocs
MEMBRES
   Col·lectius
   Sectors
   Directori
   Balanç Social
ECONOMIA
   Articles
   Bibliografia
   Imatges i Vídeos
   Enllaços
PROJECTES
   Llibres
   Balanç Social
   Fira FESC
   Mercat Ecosol
NOTÍCIES
   Afegir noticia
   Alta en infoXES
   infoXES
   Baixa en infoXES
AGENDA
   Afegir esdeveniment
|    NOTA LEGAL    |    PRIVACITAT C/ Bailèn, 5 baixos - 08010 Barcelona
Telèfon: 661 508 895
>
Projecte telemàtic desenvolupat per