CATalà | CAStellano
El Mercat Ecosol és una comunitat de crèdit mutu sense interès entre entitats, empreses, professionals i persones en general, de l'economia social i solidària de Catalunya, que utilitza la seva pròpia moneda electrònica, l'ecosol, com a mitjà de pagament substitutiu a la moneda oficial.

El Mercat Ecosol desenvolupa l'economia solidària, ja que no deixa escapar el poder adquisitiu fora d'aquesta. El seu objectiu últim és crear el Mercat Social, a través de la generalització progressiva de l'ús de l'ecosol com a mitjà de pagament en totes les transaccions de l'economia solidària catalana.

El Mercat Ecosol es genera cada vegada que fem una transacció o operació de compravenda. Per exemple, una cooperativa ven un producte a una altra organització i no cobra en efectiu, sinó que, per una banda, l'associació augmenta el seu saldo per comprar quan vulgui altres productes i, per l'altra, la organització contrau un deute que saldarà sense cobrar-los tampoc en efectiu.

Cada prosumidor disposa d'un límit de crèdit per comprar dintre del Mercat Ecosol, aquest límit fluctua en proporció del volum de vendes que faci dintre el mateix mercat; com més hi vengui més hi podrà comprar.

Per què es necessari el Mercat Ecosol?
Per consolidar econòmicament els prosumidors de l'economia social i solidària, a través d'un augment de les vendes i la fidelització dels compradors.
Per incentivar el consum responsable, abastint-nos de més de proveïdors i reforçant les relacions comunitàries dintre el sector, millorant les relacions socials i comercials entre consumidors i prosumidors de l'economía social y solidària.
Per convertir l'economía social y solidària catalana en un sector cada cop més autosuficient respecte a l'economia capitalista, amb una cadena d'aprovisionament completa.
Per afavorir l'economia real i de proximitat, la petita i mitjana empresa que aposta per una producció responsable i al servei de les persones, afavorir la sortida de la crisi en aquests sectors de l'economia catalana amb dificultats de finançament i de liquiditat.
Aquest projecte de la Xarxa d'Economia Solidària disposa de la seva pròpia aplicació telemàtica, on es facilita més informació:
Web del Mercat Ecosol
la XES
   Comissions
   Adhesió
   Enxarxat
   Documents
   Blocs
MEMBRES
   Col·lectius
   Sectors
   Directori
   Balanç Social
ECONOMIA
   Articles
   Bibliografia
   Imatges i Vídeos
   Enllaços
PROJECTES
   Llibres
   Balanç Social
   Fira FESC
   Mercat Ecosol
NOTÍCIES
   Afegir noticia
   Alta en infoXES
   infoXES
   Baixa en infoXES
AGENDA
   Afegir esdeveniment
|    NOTA LEGAL    |    PRIVACITAT C/ Bailèn, 5 baixos - 08010 Barcelona
Telèfon: 661 508 895
>
Projecte telemàtic desenvolupat per